Affiliate-markkinoinnin aloittaminen – näin onnistut

Affiliate markkinointi

Mikäli haluat saada itsellesi lisätienestejä netissä, erinomainen tapa tähän on tehdä affiliate-markkinointia. Tämän avulla voit ansaita useita tuhansia euroja vuodessa ja luoda näin itsellesi mukavan passiivisen tulonlähteen. Nettikasinot.media tarjoaa parhaat pelipaikat, joista voit myös saada itsellesi lisätienestejä.

Affiliate-markkinointia on mahdollista tehdä monellakin eri tavalla. Näitä ovat esimerkiksi blogin kirjoittaminen tai erilaiset sosiaalisen median kanavat, kuten TikTok, Instagram tai Facebook. Ei siis tarvitse tyytyä vain yhteen tapaan.

Mitä affiliate-markkinointi on?

Affiliate-markkinointi on tulospohjaista markkinointia, jota tehdään netissä. Tämä mahdollistaa verkkokauppiaan tai verkkokurssin tekijän lisämyynnin tarjoten julkaisijalle komission siitä hyvästä, että tämä markkinoi kyseistä tuotetta tai palvelua.

Affiliate-markkinointi on win-win tyyppinen tapa tehdä markkinointia, sillä julkaisija saa lisätuloja mainostamalla tuotteita tai palvelua ja mainostaja saa lisää tuottoa affiliate-markkinoinnin kautta tulevien asiakkaiden ostamien tuotteiden tai palveluiden muodossa. Mainostajalle tämä on riskitön tapa mainostaa, sillä hän maksaa julkaisijalle komissiota ainoastaan toteutuneiden kauppojen mukaan.

Yleensä affiliate-ohjelmiin liittyminen on ilmaista, joten se on helppoa aloittaa. Julkaisijalle ei aiheudu toiminnasta mitään kuluja, joten siksikin se on vaivaton ja riskitön tapa tienata ylimääräistä rahaa. Ja kuka ties, jossain vaiheessa voit jopa siirtyä kokopäivätoimiseksi affiliate-markkinoijaksi.

Kuinka affiliate-markkinointi toimii?

Affiliate-markkinointi on siis tuotteen tai palvelun mainostamista jakamalla linkki kyseiseen tuotteeseen tai palveluun joko omassa blogissaan, sosiaalisen median alustalla, podcastissa tai verkkosivustolla. Julkaisijalle maksetaan palkkio eli komissio aina kun joku ostaa hänen linkkinsä kautta. Eikä ostajan tarvitse ostaa edes julkaisija mainostamaa tuotetta, vaan riittää, että hän ostaa verkkokaupasta jotain tullessaan sinne julkaisijan linkin kautta.

Affiliate-kuvio menee siis seuraavasti:

  • Sinä mainostat jotain tuotetta tai palvelua omalla verkkosivustolla, blogissa tai sosiaalisessa mediassa ja lisäät linkin sinne
  • Asiakas klikkaa sinun affiliate-linkkiäsi
  • Hän tekee jonkin ostoksen kyseisessä kaupassa
  • Affiliateverkko tai yhteistyökumppani rekisteröi ja tallentaa kyseisen tapahtuman
  • Sinulle maksetaan luvattu komissio

Komissiot vaihtelevat riippuen sopimuksesta ja yrityksestä. Alimmillaan voit ansaita noin 5 % palkkion, mutta jotkut brändit maksavat jopa 50 % komission. Yleensä tällaiseen komissioon vaaditaan jonkin palvelun tai tapahtuman mainostamista. Toiset affiliate-markkinointiohjelmat tarjoavat kiinteän hinnan/myynti prosenttiosuuden sijaan.

Kuinka affiliate-markkinointi aloitetaan?

Affiliate-markkinointi on helppo aloittaa täysin ilmaiseksi, kunhan sinulla on olemassa jokin siihen sopiva alusta, kuten blogi, nettisivut tai somealusta. Kannattaa liittyä affiliate-verkkoon, niin saat heti mainostajiin yhteyden ja voit liittyä ohjelmiin.

Kannattaa miettiä sellainen aihealue, josta tiedät paljon tai josta olet kiinnostunut. Sinun ei tarvitse välttämättä tietää koko aihealueesta mitään, koska voit opiskella sitä samalla kun teet. Pääasia on, että olet edes hieman kiinnostunut ja motivoitunut tekemään mainontaa. 

Mikäli sinua kiinnostaa muoti, voit kokeilla affiliate-markkinointia vaikka perustamalla Instagram-tilin tai blogin, jossa kerrot muodista ja siihen liittyvistä asioista. Sitten vain liityt affiliate-verkkoon ja sieltä jonkin vaatteita myyvän verkkokaupan mainosohjelmaan. Voit suositella jotain vaatetta ja lukijan klikatessa affiliate-linkkiäsi ja ostaen joko suosittelemasi tai jonkin muun vaatteen, saat siitä komission.

Sinulta vaaditaan asiaan paneutumista ja kärsivällisyyttä, mikäli haluat tulla menestyneeksi affiliate-markkinoijaksi. Sinun pitää osata paljon erilaisia asioita, kuten vaikkapa hakukoneoptimointia, mikäli teet blogin avulla affiliate-markkinointia. Valitsitpa minä alustan tahansa, tärkeintä on aitous ja yleisön kasvattaminen. 

Vaiheet ovat siis:

  • Valitse sinulle sopivin alusta: Blogin perustaminen on helpoin tapa aloittaa affiliate-markkinointi. Erilaisia tapoja ovat mm. arvostelusivustot, digitaalinen sisältö, kurssit, tapahtumat sekä työpajat. Yleisimmät alustat ovat Instagram, TikTok, Facebook ja Pinterest. 
  • Valitse niche ja kohdeyleisösi: Kannattaa valita itseä kiinnostava aihealue, jotta voit tarjota aitoa ja luotettavaa tietoa. 
  • Etsi sopivia affiliate-tuotteita: Affiliate-verkostosta, kuten Tradedoubler, Adtraction ja TradeTracker löydät helposti vaihtoehtoja. Voit myös löytää tuotteita suoraan yritysten sivustoilta heidän oman affiliate-ohjelmansa kautta. 

Mitkä alustat sopivat affiliate-markkinointiin?

Helpointa on mainostaa omassa blogissaan, sillä se on edullinen perustaa ja jokaiseen blogikirjoitukseen on vaivatonta sisällyttää erilaisia affiliate-linkkejä. Keksi ensin sopiva aihealue, josta olet kiinnostunut ja rakenna sitten sen ympärille vaikka Instagram-tili, TikTok-tili tai verkkosivusto. Esimerkiksi nettideitti.net on affiliate sivusto.

Kannattaa varmistua, että valitsemastasi aiheesta löytyy tuotteita tai palveluita, joita on mahdollista mainostaa omalla alustallasi. Voit mainostaa affiliate-linkkejä postaamalla kuvia tai videoita tuotteesta tai siitä aihealueesta, jota mainostat. On olemassa lukuisia eri vaihtoehtoja somealustoista erilaisiin vertailusivustoihin. Kokeile eri kanavia ja jatka sitten sen parissa, joka on sinulle luonnollisin ja mieluisin. 

Luitko jo nämä?

Rahapelimainonta

Rahapelimainonta tänä päivänä

Suomessa uhkapelaamista ja rahapelimainontaa sääntelee arpajaislaki. Laissa määritellään niin rahapelien markkinoinnin käsite kuin sallitun mainonnan laadulliset edellytyksetkin. Rahapelimarkkinoinnissa tulee noudattaa arpajaislain lisäksi myös kuluttajansuojalakia. Suomessa

Lue lisää »
Miten Luodaan Menestyvä Blogi

Miten Luodaan Menestyvä Blogi?

Bloggaaminen on loistava tapa jakaa tietoa, ilmaista mielipiteitä tai rakentaa verkkoa. Riippumatta siitä, oletko intohimoinen harrastaja, haluatko mainostaa yritystäsi tai harkitsetko vakavasti uraa bloggaajana, on

Lue lisää »