Blogialusta

Blogialusta

Haluatko luoda jotain merkityksellistä? Miksi et aloittaisi kirjoittamaan blogia? Blogin luominen voi olla yksi parhaista päätöksistä, jonka olet koskaan tehnyt. Voit tienata blogin avulla elantosi ja vielä tärkeämpää, lisätä sen avulla arvoa muiden elämään.

Joten jos mielessäsi pyörii blogin perustaminen, mutta sinulla ei ole aavistustakaan, mistä aloittaa, arvaa mitä – ei ole monella muullakaan! Monet bloggaajat ovat aluksi olleet ummikkoja ja kaikista vaihtoehdoista hämmentyneitä, eikä heillä ole ollut aavistustakaan miten aloittaa. Mielessä pyörii monia kysymyksiä, kuten kuinka verkkotunnus rekisteröidään? Miten blogille valitaan teema? Mistä pitäisi kirjoittaa? Mikä on plugin? Pitääkö osata koodata? Onneksi on valmiita alustoja, joille blogin voi perustaa, joten ihan kaikkea ei tarvitse osata alusta alkaen.

WordPress vai ilmainen blogialusta?

On olemassa monia vaihtoehtoja blogialustalle, ilmaisia ja maksullisia. On mahdollista perustaa joko ilmainen Blogger blogi tai maksullinen WordPress blogi. Tai liittyä johonkin blogiyhteisöön kuten vaikkapa Lily. Mikäli toiveissa on tienata blogilla rahaa, suositeltava vaihtoehto on WordPress, sillä se herättää uskottavuutta lukijoissa eri tavalla kuin ilmainen Blogger.

Lisäksi WordPress tarjoaa monia loistavia ja ilmaisia lisäosia, jotka mahdollistavat helpon ja nopean hakukoneoptimoinnin. Myös ulkoiset linkit näyttelevät tärkeää osaa hakukoneoptimoinnissa, joten sekin puoltaa WordPress blogin valintaa.

Blogger on hyvä vaihtoehto bloggaajalle, joka ei aio tehdä blogillaan rahaa vaan kirjoittelee lähinnä omaksi ilokseen. Blogger on yksinkertainen ja helppo käyttää. Näin ollen se on hyvä ilmainen blogi alusta. Toki Blogger bloginkin voi myöhemmin siirtää omalle domainille halutessaan.

WordPress on maailman suosituin blogialusta

Jos unelmoit tekeväsi bloggaamisesta itsellesi kokopäivätyön, tällöin WordPress blogialusta on ainoa oikea valinta. Tällöin voit muokata sivustosi haluamasi näköiseksi ja myöhemmin voit lisäosien avulla laajentaa sivustoa. Lisäosat mahdollistavat vaikkapa verkkokaupan perustamisen blogin kylkeen tai osan sisällöstä piilottamisen maksullisen kirjautumisen taakse.

WordPress tarjoaa myös tuhansia erilaisia teemoja ja lisäosia, eikä sinun tarvitse itse osata koodata. Kaikki julkaisemasi sisältö on sinun omaasi ja voit itse päättää julkaisuaikataulusi ja aiheesi. Myös yhteistyökumppanit ovat vapaasti sinun valittavissa. Omalla domainilla herätät uskottavuutta lukijoissa ja lisätilan ostaminenkin on mahdollista. WordPress blogin perustaminen onkin kannattavaa nimenomaan sen muokkautuvuuden vuoksi.

Kaikki suosituimmat blogit on perustettu WordPressin alustalle, sillä se on niin monipuolinen ja mahdollistaa paljon erilaisia asioita. Ilmainen WordPress.com on teknisesti helpompi käyttää, mutta sitä ei voi muokata niin vapaasti kuin maksullista WordPress.org versiota.

WordPress blogin lisäosat

Monesti WordPress sivustoissa on käytössä erilaiset laajennukset eli plugins. Nämä lisäävät hakukonenäkyvyyttä ja käyttömukavuutta. Bloggaajalla onkin hyvä olla käytössä tärkeitä työkaluja tekemään blogista tyylikkään ja ennen kaikkea mahdollisimman vaivattoman käyttää. Tämänkin ansiosta WordPress on maailman suosituin ja monen mielestä paras blogialusta.

Ilmaiset blogialustat kuten Blogger, eivät tarjoa tällaisia lisäosia, joten niiden anti jää vähäisemmäksi. WordPressiin on saatavilla lisäosia kuten:

  • Akismet – roskakommenttien suodattamista varten. Näin voidaan välttää roskakommenttien läpipääseminen.
  • Google Analytics Dashboard – kävijäseurantaan. Näin voidaan tarkastella kävijäseurantaa näppärästi suoraan hallintapaneelista.
  • WP Super Cache – lisäosa välimuistia varten. Välimuisti nopeuttaa huomattavasti sivuston latautumista. Ensisijaisesti tämä on hyvä hoitaa jo palvelintasolla, mutta jos tämä ei ole mahdollista, sen voi ottaa käyttöön lisäosan avulla. 

Hakukoneoptimointi on tärkeää

Hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization) on prosessi, jonka avulla saadaan sivustolle hakukonenäkyvyyttä haluttujen avainsanojen avulla. Hakukoneoptimointi on yksinkertaisesti sisällöntuotantoa, linkkien hankintaa ja verkkosivuston hakukoneystävälliseksi ja kävijäystävälliseksi rakentamista.

Hakukoneoptimointi auttaa hakukonetta ymmärtämään, mikä on verkkosivuston sisällön perimmäinen tarkoitus. Näin se auttaa tarjoten käyttäjän hakuun liittyvää laadukasta ja tarkoituksenmukaista sisältöä verkkosivustolla, joka on toimiva ja käyttäjäystävällinen.

Hakukoneoptimoinnin avulla on mahdollista tehostaa myyntiä, kasvattaa verkkonäkyvyyttä sekä kohottaa brändin luotettavuutta. Hakukonenäkyvyyteen kannattaakin panostaa, sillä näin voi saada sivustolleen hakutuloksissa enemmän tilaa ja kilpailijat painettua alaspäin, etenkin jos he eivät ole huomanneet panostaa samalla tavalla hakukoneoptimointiin.

Hakukoneoptimointi ei siis ole mitään rakettitiedettä, vaan erinomaisia tuloksia saadaan, kun perusasiat on hoidettu kuntoon. Hakukoneoptimoinnin osa-alueet ovat:

  • Sisäinen hakukoneoptimointi luomaan vankan rakenteen sivustolle
  • Avainsanatutkimus etsii oikeat avainsanat sivustolle
  • Laadukas sisällöntuotanto tehdään avainsanatutkimuksen perusteella
  • Ulkoinen hakukoneoptimointi nostaa sivuston tunnettavuutta hankkimalla relevantteja linkityksiä

Luitko jo nämä?

Rahapelimainonta

Rahapelimainonta tänä päivänä

Suomessa uhkapelaamista ja rahapelimainontaa sääntelee arpajaislaki. Laissa määritellään niin rahapelien markkinoinnin käsite kuin sallitun mainonnan laadulliset edellytyksetkin. Rahapelimarkkinoinnissa tulee noudattaa arpajaislain lisäksi myös kuluttajansuojalakia. Suomessa

Lue lisää »
Miten Luodaan Menestyvä Blogi

Miten Luodaan Menestyvä Blogi?

Bloggaaminen on loistava tapa jakaa tietoa, ilmaista mielipiteitä tai rakentaa verkkoa. Riippumatta siitä, oletko intohimoinen harrastaja, haluatko mainostaa yritystäsi tai harkitsetko vakavasti uraa bloggaajana, on

Lue lisää »